Καταγγελία Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Γουμένισσας προς Βεντούρη

567Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Μετά και την ενημέρωση που είχαμε από βουλευτές του νομού μας και από το Υπουργείο Υγείας για την πρόθεση μέχρι τώρα και εισήγηση πλέον προς το ΚΕΣΥΠΕ του Διοικητή 4ης Υ.ΠΕ κ. Βεντούρη, να κλείσει την χειρουργική κλινική και το χειρουργείο του νοσοκομείου μας, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την επικίνδυνη μεθόδευση του για την πλήρη μετατροπή του νοσοκομείου μας σε χρονίων παθήσεων.
Κατά την επίσκεψη του τότε υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη στο νοσοκομείο μας, ενώπιον του κ. Βεντούρη δεσμεύτηκε o υπουργός για την συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου μας με την υφιστάμενη δομή και χρήση και την μετατροπή 10 μόνο κλινών σε χρονίως πασχόντων.
Πλέον όμως ο κ. Βεντούρης αλλοιώνοντας την δέσμευση εκείνη, μεθοδεύει το κλείσιμο του νοσοκομείου μας και την ολοσχερή μετατροπή του σε γηροκομείο.
Εκτός αυτού, ο διοικητής της 4ης Υ.ΠΕ. κ. Βεντούρης, ουσιαστικά οδηγεί σε de facto αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου μέσω της απαξίωσης του με την πολιτική υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που εφαρμόζει.
Ενώ είναι γνωστό στον κ. Βεντούρη το γεγονός ότι δεν υπάρχει πλέον αναισθησιολόγος, εκείνος διατρανώνει την πρόθεση του να κλείσει το χειρουργείο μέσω της μην έγκρισης από εκείνον για την κάλυψη της ανάγκης αυτής.
Επιστέγασμα των παραπάνω και της εμπάθειας του απέναντι στο νοσοκομείο μας και τους εργαζόμενους είναι το γεγονός ότι ο κ. Βεντούρης, αρνήθηκε μετά από εισήγηση μάλιστα του αντιπροέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, τη συνάντηση του σωματείου εργαζομένων Γ.Ν. Γουμένισσας μαζί του.
Εκτελεί ένα σχέδιο εξόντωσης του ιστορικού μας ιδρύματος, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι το Γ.Ν. Γουμένισσας όπως και εκείνο του Κιλκίς, κατετάγησαν μεταξύ των πέντε (5) καλύτερων στην κατηγορία τους για το έτος 2013 με βάση τα κριτήρια που έθεσε το υπουργείο.
Το Γ.Ν. Γουμένισσας λειτουργεί τόσες δεκαετίες παρέχοντας αξιοπρεπέστατες υπηρεσίες υγείας στους συμπολίτες μας. Ακόμη και τώρα μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, προσφέρουμε αγόγγυστα τις πολύτιμες υπηρεσίες μας στον κόσμο της περιοχής.
Εν κατακλείδι, Εμείς ως Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου μας, με ΣΥΣΣΩΜΗ την Τοπική Κοινωνία και όλους τους Φορείς της Περιοχής, δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα εμποδίσουμε ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ αυτήν την επικίνδυνη πολιτική.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ
ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝ

Σχετικές δημοσιεύσεις

2 Άποψη για τα “Καταγγελία Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Γουμένισσας προς Βεντούρη”

  1. Λ.Σ.Π.

    Στα βίντεο που εμφανίζεται ο κ. Γεωργιάδης κατά την παραμονή του στη Γουμένισσα έχουν χιλιάδες προβολές. Αυτό http://www.youtube.com/watch?v=bZ1izIgLECg&list=UUegLIKyrSsvC_t0k926hX4g μόνον 50 προβολές. Πιθανότατα αυτά που λέει ο κ. Γεωγιάδης έχουν περισσότερο ενδιαφέρον.

  2. Λ.Σ.Π.

    Με απλά λόγια. Το πρόβλημα δεν είναι ο Βεντούρης. Το πρόβλημα είναι η πολιτική την οποία αποφάσισαν κάποιοι και έβαλαν να την εκτελέσει ο παραλήπτης της επιστολής. Τα παρακάτω ο Βεντούρης τα εισηγήθηκε;

    Το τεστ Παπανικολάου για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας δεν δικαιολογείται σε γυναίκες κάτω των 21 ετών ή άνω των 65. Η εξέταση μπορεί να επαναλαμβάνεται ανά τριετία και όχι κάθε χρόνο.

    Οι εξετάσεις προστάτη δεν δικαιολογούνται σε άνδρες κάτω των 40 ετών και άνω των 75 ετών, καθώς και σε όσους πάσχουν από βαριές συνυπάρχουσες νόσους. Θα δικαιολογείται σε άνδρες άνω των 50 ετών, σε άνδρες 40-45 ετών εφόσον έχουν πολλούς συγγενείς που εμφάνισαν καρκίνο του προστάτη πριν από την ηλικία των 65 ετών, καθώς και σε άνδρες 45-50 ετών εφόσον έχουν πατέρα ή αδελφό που προσβλήθηκε από καρκίνο του προστάτη πριν τα 65.

    Η μαστογραφία καλύπτεται σε γυναίκες άνω των 40 ετών μία φορά το χρόνο και εφόσον δεν πάσχουν από βαρέα και χρόνια νοσήματος.

    Σε περιστατικά χρόνιου πόνου στον αυχένα, η πρώτη εξέταση θα είναι η ακτινογραφία και όχι η μαγνητική τομογραφία, ακόμα και αν έχει προηγηθεί χειρουργική επέμβαση ή κακοήθεια.

    Όπως δηλώνει στο Βήμα ο διευθυντής της Στ” Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ελενα Βενιζέλου» και καθηγητής Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στόνι Μπρουγκ της Νέας Υόρκης Γιώργος Φαρμακίδης, «οι ΗΠΑ έχουν διαφορετικό υγειονομικό σύστημα για την εφαρμογή των εν λόγω κατευθυντήριων οδηγιών. Οι δε οδηγίες βασίζονται σε δικά τους πληθυσμιακά και επιδημιολογικά κριτήρια. Επίσης υπάρχει νομολογία με την οποία οι οδηγίες γίνονται αποδεκτές στα δικαστήρια ως de facto. Ωστόσο υπάρχει δυνατότητα εξατομίκευσης των οδηγιών ανά ασθενή εφόσον αυτές δικαιολογούνται».

    Αναφορικά με το «τεστ Παπ» η άποψη του κ. Φαρμακίδη είναι ότι η γυναίκα πρέπει να κάνει την εξέταση κάθε χρόνο από την έναρξη της σεξουαλικής ζωής της.

    Για τη μαστογραφία ο διευθυντής της Κλινικής Μαστού του Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» και Α” αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος διευκρινίζει ότι υπάρχουν δύο ειδών εξετάσεις: οι προληπτικές και οι διαγνωστικές. Οπως επισημαίνει, «οι προληπτικές εξετάσεις ξεκινούν από τα 40 έτη και όσο η γυναίκα είναι νέα επαναλαμβάνονται κάθε ένα ή δύο χρόνια. Μετά την ηλικία των 70 ετών μπορούν να γίνονται κάθε δύο χρόνια, με απαραίτητη όμως την ετήσια κλινική εξέταση. Η διαγνωστική μαστογραφία όμως μπορεί να γίνεται όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο από τον γιατρό».

    Προσθέτει ωστόσο ότι «στον “Αγιο Σάββα” παρατηρούμε αύξηση περιστατικών καρκίνου μαστού σε γυναίκες νεαρής ηλικίας, αλλά δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι το στοιχείο αυτό ισχύει για όλη την Ελλάδα, διότι δεν υπάρχει ακόμη αξιόπιστο αρχείο νεοπλασιών».

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα