Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Στις 28 Δεκεμβρίου 2009, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γουμενισσιωτών κατοίκων Θεσσαλονίκης, μετά από πρόσκληση της Προέδρου κας Καλλιόπης Σαμαρά, συνεδρίασε στην αίθουσα του Συλλόγου μας (Παπαδιαμάντη 2 Θεσσαλονίκη) προκειμένου να συζητήσει το θέμα των επικείμενων συνενώσεων των ΟΤΑ στα πλαίσια της διοικητικής μεταρρύθμισης, όσον αφορά στον Δήμο Γουμένισσας, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Άρχισε η συνεδρίαση αφού το σώμα βρέθηκε σε νόμιμη απαρτία με την παρουσία και των εννέα (9) μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως:

Παρόντα μέλη: 1. Σαμαρά Καλλιόπη (Πρόεδρος) 2. Γιάγκος Χρήστος (Αντιπρόεδρος), 3. Σαμαράς Γεώργιος (Γεν. Γραμματέας), 4. Βαβάμης Γρηγόριος (Ταμίας), 5. Θεοδωρίδου-Ντίνα Ευτυχία, 6. Μπέλτση Ειρήνη, 7.  Οικονόμου Γεώργιος, 8. Ρουσσίδης Γεώργιος, 9. Νικοπούλου-Γιάγκου Ελένη.

Απόντα μέλη: Κανένα.

Κατά τη συνεδρίαση παρίστανται και μέλη του Συλλόγου.

Συζήτηση:

Η κα Πρόεδρος ανέλαβε την εισήγηση επί του θέματος αναφέροντας ότι, σε διάφορα θεσμικά όργανα της Πολιτείας γίνεται έντονος λόγος περί συνενώσεων των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού και των Περιφερειών της χώρας, στα πλαίσια ενός νέου σχεδίου συνενώσεων με τον τίτλο «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΙΙ», όπως αυτό ανακοινώνεται συνεχώς από τον αρμόδιο Υπουργό, τα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και όπως ετέθη στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΚΕ τον Νοέμβρη του 2007 στην Κυλλήνη. Τελευταία δημοσιεύματα καθώς και η τελική πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης δείχνουν το Δήμο Γουμένισσας συνενωμένο με τους Δήμους Αξιούπολης, Ευρωπού και Πολυκάστρου, καθώς και με την κοινότητα Λιβαδιών, ενώ προγενέστερα έδειχναν το Δήμο μας στα διοικητικά όρια της τέως επαρχίας Παιονίας. Τι πρόκειται να γίνει τελικά; Θα προστεθεί ο Δήμος Πολυκάστρου στην επαρχία Παιονίας για να αποτελέσουν έναν Δήμο; Ποιά θα είναι η έδρα του νέου Δήμου; Είναι καιρός τώρα να εκφράσουμε τις θέσεις μας όσον αφορά τη νέα διεύρυνση που προβλέπεται από τον Καποδίστρια ΙΙ, πριν να διαμορφωθεί η τελική αποτύπωση των νέων διοικητικών ορίων.

Ο Γραμματέας του Συλλόγου κ. Σαμαράς Γεώργιος, παίρνοντας το λόγο, είπε ότι στη λαϊκή συνέλευση που κάλεσε ο Δήμαρχος Γουμένισσας κ. Στ. Παπαπαναγιώτου το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009 στη Γουμένισσα, κατατέθηκε από τους συμμετέχοντες ότι η διαδικασία της συνένωσης που προβλέπει το σχέδιο «Καποδίστριας» βρίσκεται στο στάδιο των διαβουλεύσεων από την ΚΕΔΚΕ. Αυτό που κυκλοφορεί στον Τύπο είναι η πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είναι απλά μια πρόταση χωρίς να παγιώνει καμία κατάσταση. Πέραν των τελικών αποφάσεων της Πολιτείας, το συμπέρασμα της συνελεύσεως ήταν ότι σαφώς και δεν είναι διατεθειμένοι οι δημότες του Δήμου Γουμένισσας να παραχωρήσουν οτιδήποτε από αυτά που η Γουμένισσα δικαιούται. Επίσης, ενημέρωσε το Δ.Σ. για το ψήφισμα που εκδόθηκε από την συνέλευση αυτή.

Στη συνέχεια, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, αφού πήραν κατ’ αρχήν θέση στο θέμα των συνενώσεων, σύμφωνα με την μέχρι σήμερα πληροφόρηση, διετύπωσαν προτάσεις και θέσεις για την προοπτική και εξέλιξη του ζητήματος, στον βαθμό που αυτό θα απασχολήσει το Δήμο Γουμένισσας εν όψει της νέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού άκουσε όλες τις εισηγήσεις και μετά από διαλογική συζήτηση,

Ομόφωνα Αποφασίζει

Να εκδώσει το ακόλουθο ψήφισμα που περιλαμβάνει τις θέσεις του Συλλόγου Γουμενισσιωτών κατοίκων Θεσσαλονίκης, σχετικά με την πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσον αφορά τον Δήμο Γουμένισσας και την συνένωσή του με άλλους όμορους Δήμους της επαρχίας Παιονίας.

Απαιτούμε καταρχήν το προφανές, το αυτονόητο και το αδιαπραγμάτευτο της δημιουργίας Δήμου Παιονίας και της παραμονής της έδρας του Δήμου στη Γουμένισσα, η οποία είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Παιονίας.

Το γεγονός αυτό διασφαλίζεται κατ’ αρχήν ιστορικά, διοικητικά, πληθυσμιακά και γεωγραφικά, αφού αυτό αποτελεί το ιδανικότερο κέντρο αυτοδιοικητικής ανάπτυξης, κάτι που οδήγησε στην πάγια επιλογή της Γουμένισσας ως πρωτεύουσα της επαρχίας Παιονίας, όχι μόνο ουσιαστικά αλλά και τυπικά (έδρα επάρχου). Επί αιώνες ήταν διοικητική έδρα. Αρχής γενομένης από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, εν συνεχεία υποδιοίκηση κατά τα έτη 1912-1927, ο πρώτος Δήμος στην περιοχή την περίοδο 1912-1919 και η έδρα της επαρχίας Παιονίας από το 1927. Καταλυτικό γεγονός, που περίτρανα αποδεικνύει το γεγονός αυτό, είναι η επιλογή της ως έδρα της Μητρόπολης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου.

Στη Γουμένισσα λειτουργούν Νοσοκομείο, Ειρηνοδικείο, Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία, Δασαρχείο, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Γραφείο Συγκοινωνιών, ΟΑΕΔ, Γραφείο Εκπαιδεύσεως (Προϊσταμένου και Σχολικού Συμβούλου), Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσιο, Λύκειο, Λαογραφικό Μουσείο, ΚΑΠΗ, Κ.Ε.Π., υποκατάστημα ΙΚΑ, Τράπεζες, Ταχυδρομείο, κ.α που εξυπηρετούν ήδη επί πολλά χρόνια τους κατοίκους όλης της Παιονίας.

Αγροτική κατά κύριο λόγο περιοχή, με μεγάλη παράδοση στη παρασκευή εξαιρετικής ποιότητας κρασιού και τσίπουρου. Το κύριο εισόδημα των κατοίκων προέρχεται από τους αμπελώνες, χωρίς όμως να λείπουν και οι συμπληρωματικές καλλιέργειες μήλα, κεράσια, αχλάδια, καπνά, κλπ. Επίσης, από την εκμετάλλευση δασικών προϊόντων που προέρχονται από τον ορεινό όγκο του Πάικου. Μια μερίδα του πληθυσμού ασχολείται με την κτηνοτροφία, παράγοντας εξαιρετικής ποιότητας γαλακτοκομικά προϊόντα. Η αμπελοκαλλιέργεια συνεχίζεται, και σήμερα το προϊόν της είναι το γνωστό ξηρό κόκκινο κρασί «Γουμένισσα», που έχει χαρακτηρισθεί ως ποικιλία ανωτέρας ποιότητας. Στη Γουμένισσα υπάρχουν οινοπαραγωγοί οι οποίοι παράγουν κρασί επώνυμο (Μπουτάρης, Αϊδαρίνης, Τάτσης, Ευτυχίδης, Χατζηβαρύτης), αλλά και πολλές οικοτεχνίες που παράγουν εξαιρετικό κρασί και τσίπουρο.

Η περιοχή της Γουμένισσας σημειώνει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Αυτό οφείλεται στον θρησκευτικό τουρισμό (παλιές εκκλησίες και μοναστήρια), στον αγροτουρισμό (το Πάικο με τα μοναδικά δάση καστανιάς και οξιάς, τα ποτάμια, τα δασικά μονοπάτια, κλπ), στον πολιτιστικό τουρισμό (εκδηλώσεις προβολής εθίμων και προϊόντων, τα περίφημα «χάλκινα»).

Η Γουμένισσα βρίσκεται στο κέντρο της Παιονίας και σε ακτίνα μόλις 10 χιλιομέτρων είναι όλα τα αστικά κέντρα της επαρχίας. Από τους όμορους μεγάλους δήμους π.χ. Γιαννιτσών απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα, από το Κιλκίς 40 χιλ. και από τη Θεσσαλονίκη 75 χιλ. (με αποπεράτωση έργων υποδομής της οδού Γουμένισσας – Ευρωπού – Άσπρου η απόσταση μειώνεται στα 60 χιλ.).

Η άποψη παραμονής της έδρας στην ιστορική της θέση, θα συμβάλει θετικά στην ενδυνάμωση της ενδοχώρας της Παιονίας. Θα αποτελέσει εμπόδιο στην ερήμωση, και στη φυγή των κατοίκων που απέμειναν, με την αναγκαιότητα που θα προκύψει να αξιοποιηθούν σε μεγαλύτερο βαθμό τα θετικά δεδομένα ορεινών και ημιορεινών περιοχών, οι φυσικοί πόροι και τα φυσικά αγαθά π.χ. το άφθονο νερό που προέρχεται από το Πάικο για ύδρευση όλου του νέου Δήμου και άλλα.

Σημαντικό λόγο, επίσης, αποτελεί και η απόκρουση των ισχυρισμών των Σκοπιανών, καθόσον η ελληνικότητα της Γουμένισσας και της περιοχής αποδεικνύεται από τους αγώνες που έδωσαν οι κάτοικοί της εναντίον κάθε επιβουλής, η ανέγερση και λειτουργία ελληνικού διδακτηρίου κατά την τουρκοκρατία κλπ.

Εξετάζοντας τα πράγματα με απλό ορθολογικό τρόπο, θεωρούμε δίκαιο, εύλογο και αυτονόητο ο νέος Δήμος Παιονίας να ταυτιστεί πλήρως με τα διοικητικά όρια της πρώην Επαρχίας Παιονίας. Ένας τέτοιος Δήμος δίνει τα εχέγγυα οικονομικής βιωσιμότητας, παραγωγικής ανάπτυξης και αυτοδιοικητικής επάρκειας.

Πρακτικά αυτό εκφράζεται με την συνένωση στο νέο Δήμο Παιονίας (πληθυσμός 21.374 κάτοικοι και έκταση 584.212 στρεμμάτων) των Δήμων Γουμένισσας (πληθυσμός 6.819 κάτοικοι), Αξιουπόλεως (πληθυσμός 6.725 κάτοικοι), Ευρωπού (πληθυσμός 6.042 κάτοικοι), της Κοινότητας Λιβαδίων (πληθυσμός 402 κάτοικοι), και ενδεχομένως προσάρτηση των Δ.Δ. Αξιοχωρίου (πληθυσμός 471 κάτοικοι) και Δ.Δ. Άσπρου (πληθυσμός 912 κάτοικοι) του Δ. Πολυκάστρου.

Μια τέτοια λύση είναι πλήρως εναρμονισμένη με το πνεύμα του νέου σχεδίου, αλλά και με τα αντικειμενικά δεδομένα της περιοχής.

Η νυν επαρχία και μελλοντικά δήμος Παιονίας αποτελεί μια κοινωνικά συμπαγή περιοχή, με κοινές πολιτισμικές και πολιτιστικές παραδόσεις και έθιμα. Έχει ένα συμπαγές σχήμα, με την ένωση των όμορων ΟΤΑ, χωρίς να παρεμβάλλονται περιοχές άλλων ΟΤΑ. Η προσβασιμότητα στο εσωτερικό του είναι μεγάλη και επιτρέπει οι παραγόμενες υπηρεσίες να διανέμονται στους πολίτες ταχύτατα, αξιόπιστα και διασφαλίζει την ποιότητά τους. Οι πολίτες της επαρχίας Παιονίας έχουν συνείδηση ότι ανήκουν σ’ αυτήν την γεωγραφική ενότητα (αυτό διδάχθηκαν στο σχολείο και αυτό βίωσαν μέχρι σήμερα) και αυτό διευκολύνει την μετάβαση από την έννοια της επαρχίας σ’ αυτήν του δήμου. Το δίκτυο υποδομών επικοινωνίας, στο εσωτερικό της επαρχίας Παιονίας, βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο και με ελάχιστες παρεμβάσεις θα επιτευχθεί βελτιστοποίησή του, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα της άριστης, άμεσης και ταχύτατης επικοινωνίας των πολιτών.

Καταλήγουμε ότι, σε κάθε περίπτωση ο νέος Δήμος Παιονίας θα πρέπει να γίνει ο ένας εκ των τριών προτεινόμενων Δήμων στο νομό μας με έδρα την ιστορική του πρωτεύουσα Γουμένισσα, όπως το επιτάσσει η πολιτική και ιστορική οντότητά του.

Η απόφαση αυτή καταγράφηκε στο με αριθμό 100 Πρακτικό Συνεδριάσεων Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γουμενισσιωτών κατοίκων Θεσσαλονίκης.

Παραδίδεται στον κ. Δήμαρχο Γουμένισσας για να το χρησιμοποιήσει στα κέντρα απόφασης στα οποία θα λάβει μέρος για επίλυση του ζητήματος.

Να δημοσιευθεί στην εφημερίδα του Συλλόγου «Γουμένισσα η Παιονική» και στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο του Κιλκίς.

Η Πρόεδρος

του Συλλόγου Γουμενισσιωτών Κατοίκων Θεσσαλονίκης

ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Σχετικές δημοσιεύσεις

6 Άποψη για τα “Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α”

  1. Χρήστος Π. Ίντος

    Το ψήφισμα των συμπατριωτών μας της Θεσσαλονίκης είναι άλλη μια φωνή στις όσες μέχρι τώρα ακούστηκαν για τη δημιουργία Δήμου Παιονίας με έδρα την πρωτεύουσα της επαρχίας αυτής,τη Γουμένισσα. Είναι άλλη μια θετική άποψη μετά τα όσα ανακοινώθηκαν στις 12-12-2009 στην ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο Δήμος μας (εισηγήσεις, τοποθετήσεις, απόψεις πολτικών προσώπων, υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων φορέων κλπ)και το ψήφισμα που εκδόθηκε στο τέλος της σύσκεψης. Μράβο στο Σύλλογο και στη διοίκησή του. Είθε και άλλοι φορείς της Γουμένισσας και της Παιονίας να προβούν σε σχετικές ενέργειες.(Μια απορία: Γιατί άραγε στην ιστοσελίδα σας δεν δημοσιεύθηκε τίποτε σχετικό με τη συγκέντρωση της 12ης Δεκεμβρίου 2009, ούτε καν το ψήφισμα του Δήμου μας; Το αναμέναμε και η απουσία έστω και μιας μικρής σχετικής ανακοίνωσης μας προβλημάτισε. Πριν τη συγκέντρωση είχατε φιλοξενήσει πολλά ενδιαφέροντα και μπράβο σας). Καλή δύναμη και καλή χρονιά.

  2. ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    Κατ’ αρχήν μπράβο στούς Γουμενισσιώτες της Θεσσαλονίκης , που αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πόσο αγαπούν τον τόπο τους και συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια για την δημιουργία ενός δήμου Παιονίας με πρωτεύουσα τη Γουμένισσα . Κατά τα άλλα , θα ήθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις , πάντα καλοπροαίρετα . Στη συγκέντρωση της 12ης Δεκεμβρίου , παρά του ότι ήταν επιτυχής , η απουσία της νεολαίας ήταν εμφανής . Οι νέοι της Γουμένισσας ενδιαφέρονται για την τύχη της . Πονούν για τον τόπο τους , αλλά θα πρέπει και να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις , να δίνουν δυναμικό παρόν και να καταθέτουν τις απόψεις τους . Είναι εμφανέστατη η απουσία τους από τα κοινά , πλην ελαχίστων εξαιρέσεων . Δεν αρκούν η γκρίνια και οι αμπελοφιλοσοφικού τύπου συζητήσεις στα καφέ και στις πλατείες . Επίσης απο ότι φαίνεται , κάποιοι γνωστοί άγνωστοι λασπολόγοι δεν αντέδρασαν θετικά στην εκδήλωση της 12ης Δεκεμβρίου διακρίνοντας προσωπικές βλέψεις του κ. Ίντου και άλλων . Κάποιοι άλλοι δέ αναγκάστηκαν να συρθούν από τη φορά των πραγμάτων και να οικειοποιηθούν μάλιστα , διαλαλώντας ότι είναι δικές τους θέσεις , τα όσα ελέχθησαν . Η μητρόπολη , και δεν την τιμά καθόλου , παρά την αναγνωρισμένη προσφορά της στον τόπο μας δεν ξεκαθάρισε τη θέση της αλλά δια του πατρός Χριστοδούλου έβαλλε κατά του νύν δημάρχου διότι δεν είναι συνεργάσιμος . Σωστόν – δεν είναι συνεργάσιμος αλλά στη προκειμένη περίπτωση άλλο είναι το θέμα που μας απασχολεί . Και δεν είναι δυνατόν εξ’ αιτίας ενός αποτυχημένου δημάρχου , αν θέλετε , να αφήνουν κάποιοι υπόνοιες περί μεταφοράς της έδρας της μητροπόλεως . Ας περιμένουμε λοιπόν έναν πύρινο λόγο από τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη κ. Δημήτριο , έστω και απο άμβωνος , βάσει του οποίου θα στηρίζει το δίκαιο αίτημα των Γουμενισσιωτών . Κοντά σε όλα αυτά προσθέτουμε και το ότι το site δεν αναφέρθηκε κάν στην εκδήλωση της 12ης Δεκεμβρίου , χωρίς όμως να παραβλέπουμε τη συνεισφορά του στην ανάδειξη του τόπου μας και τον αγώνα που κάνει για τον κοινό σκοπό . Όλα τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν αναιρούν ότι ξεκίνησε κάτι καλό . Παρά τις όποιες παρατυπίες , που σίγουρα δεν οφείλονται σε κακοπροαίρετες διαθέσεις αλλά σε άκαιρους μικροπρεπισμούς , ουσιαστικά επικρατεί κλίμα σύμπνοιας και αλληλεγγύης . Άς ελπίσουμε λοιπόν ότι όλοι θα παραμερίσουν τους μικροεγωισμούς και θα αγωνιστούν για έναν ενιαίο δήμο Παιονίας με πρωτεύουσα τη Γουμένισσα .

    -ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

  3. Kathrin

    Αγαπητοί συμπατριώτες και ειδικά οι νεώτεροι και ολίγον αδιάφοροι συμπατριώτες. Αν δεν το καταλάβατε μέχρι τώρα, ήρθε η ώρα να καταλάβετε ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και πρέπει όλοι να δραστηριοποιηθούμε και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ να δημιουργηθεί ο Δήμος Παιονίας με έδρα τη Γουμένισσα. Αφήστε λοιπόν όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως, τις μικροπρέπειες και τα προσωπικά και κομματικά συμφέροντα, και ελάτε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΉΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΌ ΚΑΛΌ. Διότι όλοι γνωρίζετε το ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει». ΄Ηδη κάποιοι αξιόλογοι συμπατριώτες μας έχουν ξεκινήσει τον αγώνα και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας μας. Και ένας τρόπος είναι να στείλουμε όλοι πολλά ηλεκτρονικά μηνύματα στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ). Βέβαια υπάρχουν και πολλοί άλλοι τρόποι. ΄Ηδη τη Δευτέρα 11/1/2010 θα γίνει συνεδρίαση της Τοπικής ΄Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) στην οποία θα παραστεί και ο Δήμαρχός μας. Πρέπει λοιπόν να τον στηρίξουμε και να του δώσουμε να καταλάβει ότι θα αγωνιστούμε σκληρά για τον σκοπό αυτό.
    ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, επί τέλους δραστηριοποιηθήτε όλοι για να επιτύχουμε το σκοπό μας.
    ΄Οσον αφορά δε την Μητρόπολη της πόλης μας θα περιμέναμε πολύ περισσότερα από τον λαλίστατο, κατά τα άλλα, Μητροπολίτη κ.κ.Δημήτριο. ΄Εχει ΙΕΡΑ υποχρέωση να μας υποστηρίξει. Διότι άλλες φορές φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν και τώρα που πρέπει να μιλήσει δεν το κάνει και είναι ντροπή. Σεβασμιώτατε, περιμένουμε πολλά περισσότερα από σας. ΄Οχι μόνο σχέδια, λόγια και υποσχέσεις. Περιμένουμε και ΕΡΓΑ επιτέλους.

  4. Ευτυχία Ντίνα

    Χρόνια καλά!!!
    Η ανοιχτή συνέλευση του Δήμου Γουμένισσας με εισηγητή τον κ.Χ. Ίντο,ανάγκασε πολλούς να ξανασκεφθούν τις ανιστόρητες όσο και αψυχολόγητες προτάσεις για τις έδρες των δήμων {Καποδίστριας 2}του Ν.Κιλκίς.Η κίνηση αυτή του Δημάρχου ήταν πολύ σωστή.Δεν πρέπει όμως να επαναπαυτούμε σε υποσχέσεις που δεν κοστίζουν αλλά με υπομνήματα προς το ΥΠΕΣ που θα απευθύνονται σε τεχνοκράτες της Τ.Α.,δίχως συναισθηματισμούς.Ο αγώνας συνεχίζεται.

  5. Kathrin

    Ξέχασα να ρωτήσω, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων (ΤΟΣΥΝ) υπάρχει; και αν ναί, πού βρίσκεται και τί κάνει;

  6. Kathrin

    Από τις 6 και 7/1/2010 περιμένουμε μια απάντηση από το ΤΟΣΥΝ και από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας. Αλλά μέχρι στιγμής τηρούν «σιγήν ιχθύος». Τι συμβαίνει άραγε; Μήπως δεν κάνουν καν τον κόπο να μπουν στην ιστοσελίδα και να διαβάσουν τα σχόλια ή τα διαβάζουν και αδιαφορούν πλήρως; ΄Οτι και να συμβαίνει πάντως είναι ντροπή να δείχνουν τέτοια αδιαφορία για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Θα περιμένουμε λίγο ακόμη, μήπως και απαντήσουν με κάποιον τρόπο, και μετά ξέρουμε τί πρέπει να κάνουμε για να τους ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ να μιλήσουν ή να γράψουν.Πάντα υπάρχουν σωστοί και ευγενείς τρόποι να πείσεις κάποιον να λάβει θέση για κάποιο θέμα σοβαρό, όπως είναι το θέμα της έδρας του νέου δήμου που πρόκειται να δημιουργηθεί. Λοιπόν ας μην κρύβονται και ας λάβουν θέση να υποστηρίξουν το δίκαιο αίτημα των δημοτών της Γουμένισσας.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα